Gabo de Gata

Het natuurpark Cabo de Gata-Níjar strekt zich uit langs beide zijden van een landtong. De natuur in dit gebied is van vulkanische oorsprong en is uiterst ruig, maar met kliffen, baaien, rotsformaties, droge rivierbeddingen en zoutpannen. Een goede start om het park van 45.000 hectare te bezoeken, is het bezoekerscentrum in Retamar.

Even verderop bij het vissersdorpje San Miguel biedt zich al de eerste attractie aan, de lagunes van Las Salinas de Cabo de Gata, een broedplaats van flamingo’s en vele andere vogelsoorten. Vandaar gaat een weg vol haarspeldbochten naar de vuurtoren van de kaap, met de spectaculaire rif der zeemeerminnen die als een puntige rots uit het water rijst.

Vanaf de kaap loopt de kustlijn van het park nog 40 km noordwaarts. Het oude vissersdorpje San José, tegen een steile rots opgebouwd, is nu een paradijs voor watersporters.

Voor je San José bereikt, kom je langs een onverharde weg die naar een van de mooiste plekjes van het natuurpark leidt, de stranden van Playa de los Genoveses en Playa Mónsul, met indrukwekkende duinen en grote rotsen in allerlei vormen. Voorbij San José is Los Escullos nog zo’n mooie plek met een kasteel en een strand met grillige rotsen.

×

 

Hello!

Click one our contact below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?