Casa Paco

Wij Pascal (41) en Corina Houkes (41) zijn de trotse eigenaren van de in het noorden van Andalusië gelegen luxe bed & breakfast Casa Paco. De B&B staat in het levendige dorp Vélez Rubio.

Wat?

Een luxe B&B met vier  tweepersoonskamers (waarvan er 2 uit te breiden zijn met een extra kamer) en een appartement. Met prijzen variërend van € 79,- (laagseizoen) tot € 89,- (hoogseizoen) kunnen gasten genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijt, heerlijke boxspringbedden, ruime badkamers en een overvloed aan heerlijke Spaanse indrukken.

Waarom?

Na een (betrekkelijk kort) leven van filerijden, hard werken voor de baas en naar buiten kijken hoe de regen valt, ging het bij ons kriebelen. Na een vakantie in Noord-Spanje en een bezoek aan tapasbar Moni in Palamos, wisten we het zeker, in Spanje gingen we een B&B opzetten.

En?

We zijn nu veel langer, maar veel diverser aan het werk. Van kamers poetsen tot rondleidingen geven in een hammendrogerij en van tuinonderhoud tot amandelen plukken en drogen, niets is ons vreemd.  De verscheidenheid aan boeiende gasten en de betoverende omgeving maakt ons leven op dit moment tot een verademing. Ook de contacten met de lokale mensen, het praatje met de buurvrouw en de traditionele lokale markt zijn een welkome afwisseling.

Bijzonderheden?

Gasten waarderen ons enthousiasme voor de regio en onze directe betrokkenheid bij veel lokale ondernemers. Zo kunnen we terecht voor een rondleiding in de serranohamdrogerij, de lokale bierbrouwerij en kunnen gasten genieten van authentieke Spaanse eten in de vele restaurants en tapasbarretjes in het dorp. Bijna alle gasten gaan ook mee op het uitstapje naar de tegenover ons B&B gelegen berg La Muela (de kies), waar we de gierenkolonie van ongeveer 70 paren kunnen bespieden. De vele vruchtenbomen en de door ons gestarte olijfboomgaard gebruiken we mede voor onze promotie.

× Hoe kan ik je helpen?